ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a votat joi o rezoluție inițiată de grupul Renew Europe (un fel de Reset) al cărui președinte e Dacian Cioloș, liderul PLUS, partid aflat la Guvernare în România, prin care declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ”.
 
„Evenimentul” are loc la doi ani după ce autorități locale din Polonia au creat peste o sută de „zone libere de LGBTIQ”, anunță un comunicat emis de P.E. împotriva voinței Poloniei, care este stat membru al Uniunii și a făcut opinie separată pe subiect, la fel ca alte state estice. De remarcat este și inventarea unor „drepturi LGBTIQ” care adaugă la Drepturile Omului, precum și strecurarea lor printre „valorile europene fundamentale”, încă din toamna anului 2020, când șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndrăznit să amestece LGBT-ismul în discursul despre strategia U.E. pentru depășirea efectelor corona-crizei.

Rezoluția Parlamentului European, sprijinită și de Comisia Europeană, a fost adoptată pe 11 martie cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă și 46 de abțineri, informează Agerpres.

„Ca răspuns față de regresul drepturilor LGBTIQ în unele state ale UE, în special Polonia și Ungaria, membrii Parlamentului European au declarat joi Uniunea Europeană o „Zonă de Libertate LGBTIQ” ”, precizează parlamentul european, a cărui declarație este și o reacție împotriva creării „zonelor libere de LGBTIQ” în Polonia.

Acestea din urmă, se arată în comunicatul PE, „sunt parte a unui context mai larg în care comunitatea LGBTIQ în Polonia este supusă la tot mai multe discriminări și atacuri, în special creșterea discursului de ură din partea autorităților locale, oficialilor aleși (inclusiv actualul președinte) și mass-media proguvernamentale”.

După ce executivul comunitar a respins finanțări europene pentru orașele poloneze criticate la Bruxelles pentru aceste măsuri, Parlamentul European cere Comisiei Europene să meargă chiar și mai departe împotriva Poloniei, sugerând astfel proceduri de infringement, activarea Articolului 7 și aplicarea recentului mecanism de suspendare a fondurilor europene prin invocarea încălcării statului de drept.

Declarația Parlamentului European face referire și la Ungaria, criticând rezoluția adoptată de orașul Nagykáta în noiembrie 2020 pentru interzicerea „diseminării și promovării propagandei LGBTIQ” și amendamentele constituționale adoptate o lună mai târziu de parlamentul de la Budapesta care, potrivit Parlamentului European, „limitează și mai mult drepturile persoanelor LGBTIQ” și „nu țin cont de existența persoanelor transgender și non-binare și le limitează dreptul la viața de familie”.

„Persoanele LGBTIQ oriunde în Europa trebuie să se bucure de libertatea de a trăi și de a-și arăta public orientarea sexuală și identitatea de gen fără teama intoleranței, discriminării sau persecuției, iar autoritățile de la toate nivelurile de guvernare în întreaga Uniune Europeană trebuie să protejeze și să promoveze egalitatea și drepturile fundamentale pentru toți, inclusiv pentru persoanele LGBTIQ”, se concluzionează în declarația votată de parlamentari ai UE.

Dezbătută miercuri, aceasta a fost sprijinită de principalele grupuri politice europene, respectiv grupul popularilor (PPE), cel al socialiștilor (S&D) și Renew Europe, care a inițiat rezoluția, în timp ce grupul Identitate și Democrație și cel al Conservatorilor și Reformiștilor au catalogat-o drept „ridicolă”, potrivit agenției EFE. 

Inițiatorul acestei declarații, grupul politic Renew Europe, a dat cele mai multe voturi în favoarea declarației. VIDEO cu extrase din „dezbatere”: