ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Cristian Preda, cel care, în urmă cu doi ani, cerea în plenul Parlamentului European, suspendarea dreptului de vot al reprezentanților Guvernului român în Consiliul UE, a anunțat că s-a înscris în PLUS. Preda spune că a decis să vină în formațiunea lui Cioloș, dar nu va mai candida la alegerile pentru Parlamentul European. El a mai precizat că, prin afilierea sa, formațiunea va avea delegați în toate secțiile de vot.

„La invitația lui Dacian Cioloș, am aderat la PLUS. Așa cum am anunțat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidații PLUS la alegerile din 26 mai și îi invit pe toți cei care au încredere în mine să facă același lucru.
 
Prin afilierea mea, PLUS capătă statut de partid parlamentar și va avea, în consecință, delegați în toate secțiile de vot, putând astfel securiza opțiunile exprimate în favoarea listei sale. După alegerile pentru PE, folosind experiența europeană acumulată, voi acționa în cadrul PLUS pentru ca instituțiile rezultate din viitoarele alegeri – președinția, autoritățile locale, noua majoritate parlamentară – să lucreze în interesul general, nu în interes propriu”, a scris Preda, pe Facebook.

Cristian Preda a ajuns prima dată europarlamentar la Bruxelles pe listele PDL. După care a  redevenit reprezentant al României în legislativul UE candidând pe listele PMP, proiectul de suflet al lui Traian Băsescu și al Elenei Udrea. Ulterior, după ce a ajuns europarlamentar, Partidul Mișcarea Populară l-a exclus din partid, pentru abateri disciplinare și încălcarea statutului, cerându-i, dacă mai are puțină onoare „să renunțe la postul de deputat european”. PMP il acuza pe Preda că singurul lui scop, când a intrat în partid, a fost „obținerea postului de europarlamentar, un post care îi asigură zeci de mii de euro pe lună de la Bruxelles".
 
Fostul ministru al Educației din guvernul Boc II, Daniel Funeriu, cândva coleg de partid cu Preda,  a comentat in 2018, într-o postare pe Facebook, prestația acestuia în Parlamentul European, spunând că, în zece ani de mandat. nu a avut nici o realizare.
 
Fost cenzor UTC și propagandist PCR, Cristian Preda este cel care a reacționat violent la nominalizarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei.