ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României a oferit miercuri 20 dispozitive medicale de uz pediatric mai multor unități medicale din țară. Fondurile necesare achiziționării aparatelor de ultimă generație, aproximativ 65.000 euro, au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

La evenimentul din 9 august 2017 au fost prezenți reprezentanții celor douăzeci de unități spitalicești cărora le-au fost oferite instrumentele medicale. Aceștia au participat în sala Conventus a Palatului Patriarhiei la un instructaj de utilizare a aparatului oferit de un reprezentant al firmei producătoare.
 
Patriarhul României i-a felicitat pe donatori și a subliniat necesitatea investiției.

„Ne bucurăm că acești credincioși care vin să se roage, să caute sănătatea sufletească prin rugăciune, spovedanie și împărtășire la Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se ocupă și de sănătatea trupească a celor care sunt bolnavi,” a precizat Patriarhul Daniel, conform Radio Trinitas.

„Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru au mai ajutat și alte unități spitalicești, dar mai mult prin București. Acum, multe din acest unități se află în provincie, a adăugat Patriarhul României.

„Darul Sfânt al vieții trebuie păstrat și cultivat, făcut roditor potrivit voii lui Dumnezeu. Considerăm că știința medicală împreună cu rugăciunea ajută foarte mult în spitalele noastre, și mai ales în spitalele pentru copii. Sunt o mulțime de copii care suferă și au nevoie de îngrijire, iar aparatura medicală performantă îi ajută mult pe medici”, a spus Patriarhul Daniel.

Ioana Amărin, medic specialist neonatolog la Spitalul Municipal de Urgențe Roman, a subliniat că utilizarea aparatului primit reduce stresul asupra copiilor, fiind o procedură neinvazivă. Instrumentul nu necesită consumabile și permite memorarea rezultatelor a 100 de pacienți pe aparat.

Aparatele pentru stabilirea bilirubinei Drӓger Jaundice Meter JM-105 sunt de ultima generație, iar costul este de 12.800 lei (fără TVA)/aparat.

Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de peste 190.000 de euro.