ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română reacţionează la situaţia generată de condiţiile meteorologice şi hidrologice, îndemnându-i pe preoţi şi credincioşi să intensifice rugăciunea pentru „ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului”.

„În această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară cu numeroase consecinţe asupra vieţii oamenilor, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor, clericilor şi credincioşilor ortodocşi să intensifice rugăciunea pentru ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului, folositoare oamenilor şi vieţuitoarelor, conform îndrumărilor din Liturghier şi Molitfelnic”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române publicat pe basilica.ro.

De asemenea, reprezentanţii Patriarhiei îi îndeamnă pe credincioşi să aibă încredere într-un răspuns la rugăciuni.

"Încrezători în purtarea de grijă şi milostivirea lui Dumnezeu, să avem nădejde că El va răspunde rugăciunilor noastre potrivit cuvântului Mântuitorului Iisus Hristos: „Toate câte cereţi rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit, şi le veţi avea” (Marcu 11, 24)", se mai arată în acelaşi comunicat