ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel a declarat miercuri, după ședința solemnă din Parlament, că s-ar fi vaccinat anti-Covid, fără a preciza cu ce ser a fost inoculat.

„Sigur, ne-am vaccinat, gata!”, a spus Patriarhul Daniel, citat de Antena3

Întrebat cu ce ser s-a vaccinat, PF Daniel a evitat să răspundă, subliniind că „toate datele sunt confidențiale”. Ceea ce este corect: vaccinarea, la fel ca orice procedură medicală, ține de datele personale ale fiecărui cetățean și ar trebui să rămână o chestiune privată, agreată între pacient și medicul său.

În trecut, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române răspundea, la insistențele presei pe subiectul unei eventuale vaccinări demonstrative a patriarhului, că acesta nu se vaccinase încă deoarece nu avea recomandare de la medicul său curant, având în vedere istoricul său medical. Un răspuns similar a dat și primarul Capitalei, Nicușor Dan.
 
Publicistul Iulian Capsali a interpretat declarația patriarhului ca fiind ambiguă, smulsă sub presiunea presei, dar înscriindu-se în tiparele „jocului la două capete” de până acum, menit să nu supere nici pe unii, nici pe alții.

„"SIGUR, NE-AM VACCINAT. GATA!"
O declarație care va face turul lumii, dar care este personală. Patriarhul BOR nu a recomandat vaxcinarea. Personal, cred că a vrut să scape de presiunea mediatică pe subiect.
Păcat că nu a rezistat, însă după campania continuă pro-vax de la Trinitas, era complicat să joace încontinuu la două capete.
O declarație care, însă, va aduce multă tulburare în Biserică.
Vrednic era dacă tăcea...”, a scris Iulian Capsali pe Facebook., adăugând apoi și un al doilea comentariu:
 
„Dumnezeu să-i dea înțelepciune și putere Patriarhului Daniel, spre mântuirea celor păstoriți de Preafericirea Sa!
 
PS: O spun și o repet, și sper să fiu în asentimentul vostru: Catedrala Neamului nu este un scop în sine. Dacă Cezarul pune condiții care strică armonia Bisericii, mai bine lipsă!
 
*Constatare după intervenția legată de declarația ambiguă a PF Daniel. Care, apropos, fiind înconjurat numai de țuțeri și lipsit de contact real și nemijlocit cu credincioșii, nu este obișnuit cu presiunea unui moment de controversă. Ca și în cazul "Colectiv", nu gestionează suficient de bine momentul dificil în care este hăituit de necrofagii din presă.”