ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi, 29 iulie, este ziua imnului național "Deșteaptă-te Române”, ocazie cu care Patriarhul arată încă o dată importanța simbolurilor și valorilor naționale. 

Comunicatul transmis de agenția de știri Basilica subliniază datoria credincioșilor de a cinsti simbolurile și valorile neamului românesc. 

Patriarhul României adresează tuturor românilor îndemnul de a respecta și promova simbolurile unității și identității noastre naționale care sunt rezultatul multor eforturi și jertfe ale strămoșilor noștri. "Avem datoria să respectăm, să păstrăm și să promovăm simbolurile unității și identității naționale că fiind simboluri ale demnității poporului român, obținute cu multe jertfe de vieți omenești și multe eforturi spirituale și materiale, spre binele României și bucuria românilor de pretutindeni”.

Imnul național Deșteaptă-te române, alături de limba, cultura și credința strămoșească a poporului român reprezintă, după cum a susținut în repetate rânduri Patriarhul Daniel,  un îndemn la păstrarea și cultivarea identității naționale. "Imnul național, alături de alte simboluri naționale: Drapelul României, Stema țării și Ziua națională, ne îndeamnă să păstrăm și să cultivăm sentimentul identității naționale, care este intim fiecărei persoane și depinde de felul în care fiecare interiorizează reperele sale identitare cele mai importante: limba, cultura și credința”, se arată în comunicatul postat pe basilica.ro.