ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a participat luni seară la cina festivă oferită de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, șefilor Bisericilor Ortodoxe prezente la Moscova.

Evenimentul a avut loc în cadrul festivităților organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

„Astăzi, la ora 20,00, este prevăzută în cadrul Programului Întâistătătorilor și delegațiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale de la Moscova o cină festivă oferită de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Cina va avea loc la Palatul Fațetelor din Kremlin. La această cină participă, desigur, și Patriarhul Daniel”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Patriarhul României se află la Moscova în perioada 2 - 5 decembrie, cu prilejul festivităților organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Din delegația Patriarhiei Române mai fac parte arhiepiscopul Târgoviștei, Nifon, și preoții consilieri patriarhali Michael Tița, Ștefan Ababei, arhid. Maxim Țifui, consilier eparhial, și pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

Patriarhul României s-a întâlnit duminică, în Sala Tronului de la Reședința "Danilovski”, cu Chiril, patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, iar luni, când s-au împlinit 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanții Bisericilor Ortodoxe locale au concelebrat Sfânta Liturghie.