ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timp de patru ani, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au organizat sute de acțiuni cu caracter filantropic, ajutându-i pe cei aflați în suferință și nevoi, încercând să salveze vieți sau sprijind copiii fără posibilități să meargă la școală.  Iar acțiunile lor nu se opresc aici. Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului promit să continue aceste acțiuni și să rămână în slujba oamenilor.

„Începând cu anul 2013 și până în prezent, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au organizat sute de acțiuni cu caracter filantropic.

Campaniile dedicate sănătății și educației persoanelor din mediul rural, Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, Campania de „Prevenire a abandonului școlar” reprezintă o parte din activitățile desfășurate de voluntari, informează Dănuț Prună, coordonatorul echipei de voluntari.

Inițiatorul și coordonatorul tuturor acțiunilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului este părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru. Acestea se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Donează sânge, salvează o viață!

Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, inițiativă demarată încă din anul 2013, a ajuns să fie cea mai importantă acțiune de donare sânge. Până în prezent, au fost donate peste nouă tone de sânge de aproximativ 19.000 de donatori.

În total, peste 7.000 de preoți și seminariști au donat sânge. Printre donatori s-au mai aflat polițiști, jandarmi și militari. Campanii de donare de sânge au fost organizate în: București, Sinaia, Ploiești, Câmpina, Oradea, Constanța, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Cluj.

Echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a ajutat de multe ori oamenii ajunși victime ale unor intemperii. Voluntarii au sprijinit persoanelor sinistrate din județul Galați cărora le-au oferit produse alimentare, hrană caldă, medicamente, articole de curățenie, încălțăminte, perne, pilote, dar si donații bănești.

La Penitenciarul Jilava a avut loc, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, o nouă acțiune care s-a adresat taților aflați în detenție, copiilor și mamelor acestora. Acțiunea a fost organizată cu susținerea a trei cadre medicale-voluntare. Ediția a fost una specială întrucât cei prezenți au avut parte și de un program artistic susținut de Florin Chilian, Alina Roșca, Elena Crețu și Andrei Ciopec.

 

Donare dispozitive medicale

În data de 9 august 2017, Patriarhia Română a donat 20 de dispozitive medicale Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric. Aparatura a fost înmânată, cu titlu de donație, mai multor unități medicale din țară. Fondurile necesare achiziționării acestor aparate au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.
Selecția celor 20 de spitale beneficiare ale donației a fost realizată pe baza datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății, aplicându-se ca și criterii: număr de paturi din secțiile de neonatologie, dotările deja existente, acceptul conducerii unităților spitalicești în cauza.

Reprezentanții unităților spitalicești au participat și la un instructaj de utilizare a aparatului realizat de un reprezentant al firmei producătoare.

Evenimentul din data de 9 august nu a reprezentat singura acțiune de acest gen. Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a mai donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de 190.000 euro.

Campanie de prevenire a abandonului școlar

Pe 12 septembrie a fost inițiată o nouă campanie cu caracter social. De aceasta dată, voluntarii Paraclisului CMN s-au orientat către elevii cu situație financiară fragilă care sunt predispuși la abandon școlar.

Voluntarii Paraclisului CMN vor continua inițiativele de ajutorare a celor aflați în nevoi