ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A șaptea ediție a „Marșului pentru viață” va fi organizat anul acesta în data de 25 martie și va avea ca temă „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, se arată într-un comunicat al Asociației Studenți pentru viață.

„Marșului pentru viață” este punctul culminant al Lunii pentru viață 2017 - „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, eveniment care se va desfîșura în perioada 1-31 martie 2017 în mai multe orașe și localități din România și din Rebublica Moldova.

La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, care oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, a fost aleasă pe fondul statisticilor îngrijorătoare, care plasează România pe locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi, raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.832.650 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

„În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și existenței unei mentalități publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă”, se arată în comunicatul Asociației Studenți pentru viață, pe care îl puteți descărca AICI.

Luna pentru viață și Marșul pentru viață sunt apolitice și neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice. Prin Marșul pentru viață nu se promovează interzicerea legală a avortului și nici un fel de violență împotriva femeii, ci se promovează conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea, declară organizatorii.