ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru soroșist al Justiției și candidată prezidențială Monica Macovei va fi trimisă în judecată, informează Realitatea Plus, citând surse judiciare.
 
Macovei a încercat să încheie un acord prin care își recunoaște vinovăția, însă fără succes, potrivit Știripesurse.
 

Accidentul pentru care fostul ministru al Justiției va răspunde în fața judecătorilor a fost produs de ea la începutul lunii octombrie 2022, pe DN 39, între 2 Mai și Mangalia.

Polițiștii au constatat atunci că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, respectiv Monica Macovei, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani, fost ofițer ISU. Macovei a mințit că victima a intrat în ea și ea n-are nici o vină. Expertiza a dovedit indubitabil contrariul, împreună cu faptul că Macovei e o jartea penală.
 
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Mandela Maovei e acuzată de vătămare corporală din culpă.
 
„La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei MACOVEI MONICA-LUISA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și alin. 3 C.p.
 
În fapt, s-a reținut că la 08.10.2022, MACOVEI MONICA-LUISA conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie”, s-a transmis, miercuri, într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.