ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, peste 6.000 de români au protestat la Roma și Londra împotriva abuzurilor Jugendamt (instituția de protecție a copilului din Germania) și în semn de solidaritate cu familia Camelia și Petru Furdui.
 
Protestele din Roma (800 de participanți) și Londra (5.800 participanți) urmează altor două proteste care au avut loc în septembrie și octombrie în Hannover și Viena, proteste care au adunat 1.000 de persoane.
 
Familia Furdui este o familie de români care locuiește în Germania de nouă ani. Familia are 7 copii: David – 15 ani, Naomi – 14 ani, Estera – 13 ani, Natalia – 12 ani, Ruben – 11 ani, Albert – 9 ani și Lea – 1 an. Petru lucrează în domeniul instalațiilor și amenajărilor interioare, iar Camelia este casnică, dedicând tot timpul îngrijirii și creșterii copiilor.
 
Un nou caz ca cel al familiei Bodnariu

Copiii familiei Furdui au fost luați abuziv de către Jugendamt în data de 26 aprilie 2021. De atunci au trecut aproape șapte luni și autoritățile germane nu par nici astăzi dispuse să reîntregească familia.

După ce familiei extinse Furdui i-a fost interzis să-i vadă pe copii, Jugendamt se răzbună pe copii și crește presiunile asupra lor: să nu mai sune acasă, să nu mai vorbească cu rudele, să nu se mai întâlnească cu nimeni! Practic să rupă orice legătură cu familia lor!

Toate acțiunile Jugendamt, începând cu luarea copiilor și continuând cu tergiversarea și presiunile pe care le manifestă în cazul Familiei Furdui, demonstrează în mod repetat că acesta nu acționează în interesul superior al copilului – etalonul suprem al unei instituții de protecție a copilului – și are o agendă distructivă familiei conservatoare.
 
Relația dintre Jugendamt și copii este comparabilă cu relația dintre niște teroriști și ostaticii lor. Suntem conștienți că vor continua să îngreuneze situația copiilor și a părinților, să atace mai mult relația dintre ei, dar vom continua să expunem abuzurile lor până când vor elibera copiii.

În perioada următoare se vor organiza și alte proteste de susținere a Familiei Furdui. 

Imagini de la protestul de solidaritate cu Familia Furdui din Roma sunt disponibile aici:

 

Imagini de la protestul de solidaritate cu Familia Furdui din Londra sunt disponibile aici:
 
 
Pentru mai multe informații accesați pagina oficială de Facebook Susținem Familia Furdui sau website-ul oficial.