ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pfizer Inc și Moderna Inc au majorat prețurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează duminică Financial Times, preluat de Reuters și Agerpres, citate de ȘtiripeSurse.

Noul preț pentru vaccinul Pfizer a fost de 19,50 euro (23,15 dolari), față de 15,50 de euro anterior, a precizat publicația, citând conținutul unor contracte pe care le-a putut consulta.

Prețul vaccinului Moderna a fost de 25,50 dolari doza (21,50 euro), potrivit contractului, în creștere de la 19 euro (22, 55 dolari) în primul contract de achiziție, dar sub prețul convenit anterior de 28,50 de dolari (24,01 euro), întrucât comanda a crescut, se menționează în articol, care citează un oficial familiarizat cu chestiunea care a avut acces la contracte.

În mai, UE a anunțat că se așteaptă să primească peste un miliard de doze de vaccinuri până la sfârșitul lui septembrie de la patru fabricanți de vaccinuri. Populația UE este de 448.84 milioane oameni și conducerea Comisiei Europene se laudă că a vaccinat deja 70% din ea. Așadar putem spune că s-a negociat deja și pentru a patra doză.

ActiveNews a publicat în premieră în România Contractele Secrete cu Pfizer și Moderna, încă din luna aprilie 2021 - DOCUMENTELE AICI.

Singura publicație din România care a preluat informația-bombă a fost ziarul Bursa și singurul comentator al știrii care dezvăluia conținutul neetic al contractelor a fost avocatul Gheorghe Piperea: Dreptul UE nu permite exonerarea de răspundere a producătorilor de vaccinuri

În articolul ActiveNews din 19 aprilie relatam că la data respectivă „Comisia Europeană are deja în contracte 2,3 miliarde de doze și negociază pentru încă 300 de milioane de la cele două firme deja mega-miliardare în urma Covidului. Scurgeri despre prețuri au mai apărut până acum, cum ar fi informația că SUA plătesc 19.50 USD pentru vaccinul Pfizer, în timp ce UE 14.70 USD. Premierul bulgar Boiko Borissov este singurul demnitar din blocul sovietului european care a dezvăluit că Pfizer vrea să ridice prețul dozelor la 19.50 euros ($23.22), în contextul în care CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, tocmai a afirmat că o a treia doză de Pfizer ar trebui administrată într-un interval de 12 luni, "pentru a dobândi imunitate completă".”

Prețurile oficiale pentru Pfizer și Moderna în primele Contracte Secrete publicate de ActiveNews

„După cum este stipulat în primele contracte semnate anul trecut, Pfizer a vândut serul expertimental cu 17,50 euro pentru primele 100 de milioane de doze și 13,50 euro pentru restul până la 200 de milioane de doze. Pentru orice comandă nouă făcută în termen de 3 luni de la autorizația acordată de Ema (deci până pe 21 martie), aceasta crește la 15,50 euro pe doză. După, din nou la 17,50 euro. Dar apoi prețul urmează să crească, așa cum afirmă și premierul bulgar. Cam același concept eficient de comercializare ca cel practicat de traficanții de droguri. Moderna apare în Contractul (fost) secret cu 22.50 USD, respectiv circa 18.80 Euro.”, scriam în aprilie.

Între timp a mai apărut public și un contract semnat cu o țară non-UE - Albania (PDF AICI) - după cum a semnalat recent OpIndia.

Conform presei albaneze, Pfizer a negociat cu Albania pentru 12 euro per doză, după cum relata Albanian Daily News încă din ianuarie.

Actual preț și propaganda internațională cu „varianta Delta” și necesitatea celei de a treia doze plus vaccinarea criminală a copiilor au făcut ca veniturile Pfizer să atingă în prezent 33 MILIARDE DOLARI.

Citiți și SCANDALUL CONTRACTELOR SECRETE PFIZER ȘI MODERNA. Clauzele impuse de molohii vacciniști sunt ILEGALE. Comisia a agreat exonerarea de răspundere a producătorilor în caz de reacții adverse sau MOARTE. Experți europeni via ActiveNews. EXCLUSIV