ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pfizer a anunțat vineri că testează un medicament care să trateze noul coronavirus. Acesta se află deocamdată în fază experimentală și ar fi dovedit un randament de 89% în privința prevenirii spitalizărilor sau deceselor. Însă Pfizer a demonstrat de mult că una e teoria și alta e practica atunci când se laudă cu „succesul” produselor sale de combatere a Covid-19.

Pilula antivirală experimentală a Pfizer pentru tratarea Covid-19 s-a dovedit a reduce cu 89% șansele de spitalizare sau de deces pentru adulții cu risc de a dezvolta o boală severă, a declarat vineri compania, anunțând ceea ce ar putea fi un nou instrument de luptă împotriva pandemiei, informează Reuters. Atât de nou încât Marea Britanie anunțase cu o zi înainte că este prima țară care a aprobat un medicament anti-Covid, pastila produsă de Merck!

Rezultatele studiului sugerează că medicamentul administrabil pe cale orală ar depăși în randament pilula produsă de Merck & Co, molnupiravir, care a demonstrat luna trecută că reduce la jumătate riscul de deces sau de spitalizare pentru pacienții Covid-19 cu risc ridicat de îmbolnăvire gravă.

Pilula este administrată în combinație cu un antiviral mai vechi numit ritonavir. Tratamentul constă în trei pastile administrate de două ori pe zi și este în curs de dezvoltare de aproape doi ani. 

Pastila Pfizer, cu numele de marcă Paxlovid (interesantă combinație între Pax=Pace, Love=Dragoste și Covid, n.r.), ar putea obține aprobarea autorităților de reglementare din SUA până la sfârșitul anului. Studiul Pfizer a fost oprit mai devreme din cauza „ratei ridicate de succes”. Datele complete ale studiului nu sunt încă disponibile de la nici una dintre companii.

Președintele Joe Biden a declarat că guvernul american a rezervat milioane de doze ale medicamentului produs de Pfizer.

„Dacă va fi autorizat de FDA, am putea avea în curând pastile care să trateze virusul la cei care sunt infectați”, a declarat Biden. „Terapia ar fi un alt instrument în setul nostru de instrumente pentru a proteja oamenii de cele mai grave consecințe ale Covid.”

Acțiunile Pfizer, care produce, de asemenea, unul dintre „vaccinurile” Covid, au crescut cu 9%, la 47,82 dolari, în timp ce acțiunile Merck au scăzut cu 9,3%, la 82,09 dolari. Acțiunile producătorilor de vaccinuri au fost afectate, Moderna Inc (MRNA.O), partenerul german al Pfizer, BioNTech SE și Novavax (NVAX.O), toate în scădere cu 13-21%. VIDEO: