ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi biciclişti au fost amendaţi de poliţiştii locali din sectorul 1 pentru că nu purtau cască de protecţie, deşi acest lucru nu este sancţionat de lege.

 Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au fost nevoiți să-și ceară scuze, dar atrag atenţia asupra frecventelor modificări ale legislaţiei rutiere, transmite Antena3.ro

”Primăria Sectorului 1 cere scuze public pentru incidentul din data de 1 iulie 2015, în care două persoane, care mergeau cu bicicleta, au fost amendate de către agenţii locali ai Sectorului 1 pentru faptul că circulau fără cască de protecție, deşi acest lucru nu este sancţionat de lege, se arată într-un comunicat al instituţiei.
 
Conform unor prevederi mai vechi ale legislaţiei rutiere, bicicliştii erau obligaţi să fie dotaţi cu echipament de protecţie. Noua legislaţie rutieră nu obligă, ci doar recomandă bicicliştilor să poarte pe drumurile publice echipamente de protecţie, precizează reprezentanţii primăriei.
 
Cei doi biciclişti, sancţionaţi în baza unor prevederi legale abrogate, vor fi invitaţi la sediul Poliţiei Locale Sector 1 pentru a li se anula procesele verbale de contravenţie”, se spune in comunicatul Primăriei.