ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul canadian pentru Siguranță Publică, Marco Mendicino, a declarat că guvernul înființează un centru de comandă integrat pentru ca RCMP și OPP să împartă și să preia comanda și controlul asupra protestelor în curs. Poliția Regală Călare din Canada (RCMP) și Poliția Provincială din Ontario (OPP) urmează să preia controlul aplicării legii în cadrul protestelor Freedom Convoy din Ottawa, a anunțat marți guvernul federal, potrivit The Rebel News.

Într-o declarație de presă, ministrul pentru Siguranță Publică, Marco Mendicino, a afirmat că guvernul înființează un centru de comandă integrat pentru ca RCMP și OPP să împartă și să preia comanda și controlul asupra protestelor în curs de desfășurare care au blocat centrul capitalei, relatează Canadian Press.

Mendicino a declarat că obiectivul guvernului federal este de a se asigura că poliția din Ottawa, precum și RCMP și OPP, dispun de toate mijloacele necesare pentru a restabili ordinea publică și a pune capăt protestelor, care durează de mai bine de două săptămâni.  

Comentariile lui Mendicino au fost făcute după demisia șefului poliției din Ottawa, Peter Sloly, și după acuzațiile grele privind aparenta incapacitate a orașului de a pune capăt protestelor. Deși a adoptat o poziție dură împotriva șoferilor de camioane, pe care i-a acuzat că se implică în activități "dăunătoare" și promovează "ura", Sloly s-a confruntat cu critici din partea politicienilor progresiști și a membrilor presei pentru că nu a făcut suficient de mult pentru a înăbuși protestul pașnic.

Protestele au început în urmă cu aproximativ două săptămâni, când șoferii de camion din toată Canada s-au îndreptat spre capitală pentru a protesta împotriva impunerii ordinelor de vaccinare obligatorie și a altor restricții covidiene, proteste pe care premierul Justin Trudeau a invocat luni Legea privind situațiile de urgență pentru a le reprima.