ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginile video preluate de la o biserică catolică poloneză din sud vestul Londrei arată cum ofițerii de poliție care l-au urmărit pe un preot până la altar, au trecut peste credincioșii care sărbătoreau Paștele. Liturghia era transmisă live, iar după o oră de la începerea slujbei, poliția și-a făcut apariția.

Deși evenimentul era sărbătorit cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu noul coronavirus, polițiștii au declarat adunarea drept ilegală, potrivit lifesitenews.

În prezent, nu există nicio restricție fermă asupra mărimii întâlnirilor în timpul slujbelor din Anglia. Indicația este că „atunci când participă la un loc închinare, vizitatorii nu trebuie să se amestece cu nimeni din afara gospodăriei lor", nu că ar trebui să fie limitați la număr. Cu toate acestea, ofițerul de poliție a amenințat că îî va aresta și va aplica amenzi catolicilor care nu părăsesc biserica.

Credincioșii care au participat la slujbă riscau, potrivit polițiștilor, o amendă de 200 de lire sterline .Astfel, preotul a îndemnat enoriașii să părăsească biserica.

Ulterior, o plângere online a fost publicată pe site-ul Parohiei. A descris ce s-a întâmplat și a spus că poliția nu a procedat conform legii.

"Credem că poliția și-a depășit puterile, în mod brutal, dând ordinele fără niciun motiv întemeiat, pentru că toate cerințele guvernamentale au fost îndeplinite", spune plângerea în limba poloneză.

„Credem că oficialii poliției metropolitane au fost dezinformați cu privire la actualele prevederi cu privire la locurile de cult, spunând că motivul intervenției lor a fost interzicerea continuă, în vigoare, a închinării publice în Londra, încă de la închiderea din 4 ianuarie 2021”, a continuat reclamația.

„Regretăm că drepturile credincioșilor au fost încălcate într-o zi atât de importantă pentru fiecare credincios, iar închinarea noastră a fost profanată. I-am informat pe superiorii misiunii catolice polono-engleze  din Țara Galilor despre acest incident. Le-am cerut superiorilor poliției să explice incidentul și așteptăm răspunsul lor. ”, menționează plângerea, citată de lifesitenews.
 
  ;

Scene asemănătoare s-au petrecut și în Canada, unde un pastor polonez a scos afară autoritățile care au venit să verifice slujba de Paști. Poliția din Alberta, Canada, a încercat, de asemenea, să întrerupă slujba bisericii poloneze în zilele sfinte, înainte ca pastorul polonez Pawlowski să le ordone celor șase ofițeri să plece și să nu se întoarcă fără mandat, strigând „Afară! Afară! Afară! ”, Și numindu-i pe ofițeri„ Gestapo, naziști, fasciști, comuniști ”și„ psihopați", informează breitbart.com.
 
 Link-ul aici