ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un important patronat al transportatorilor rutieri afirmă că Poliția a început cercetări în privința șoferilor participanți la mitingurile anti-RCA de acum două săptămâni.

La două săptămâni după ultimul protest organizat de transportatori în Piața Victoriei și în alte 22 de orașe din țară, îndreptate împotriva creșterii masive a tarifelor RCA, Poliția Rutieră a început "atacurile" la companiile de transport care au participat la proteste, acuză transportatorii rutieri grupați în Federația Operatorilor Români de Transport (FORT), într-un comunicat de presă.

”Firmele de transport, ale căror vehicule au fost filmate și fotografiate în timpul protestelor, primesc solicitări din partea Poliției Rutiere, pentru a furniza datele șoferilor ce se aflau la volan în timpul manifestărilor de la jumătatea lunii septembrie, sub amenințarea unor amenzi uriașe”, spun transportatorii.

FORT spune că aceste acțiuni sunt ”abuzuri menite să intimideze transportatorii și să determine să renunțe la orice formă de protest”. Ei cer Ministerului de Interne să stopeze toate intimidările și presiunea față de cei care au dispus de un drept constituțional.

”În țări cu democrație mult mai consolidată, transportatorii sau alte bresle organizează manifestații publice care duc la blocaje pe perioade lungi de timp fără a suporta consecințe nefirești și abuzuri instituționale”, afirmă FORT.

Nu este prima dată când Poliția sau Jandarmeria sancționează participanți la mitinguri neautorizate, în pofida argumentelor solide avute de aceștia pentru a protesta.

În iunie activistul civic Carmen Uscatu a fost amendată cu 3.500 de lei de către Jandarmerie. Ea a fost acuzată că s-a numărat printre organizatorii unui protest neautorizat în Piața Universității din București privind situația critică a spitalelor din România.