ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ezra Levant, jurnalist și fondator al site-ului canadian Rebel News, i-a declarat lui Tucker Carlson că forțele de poliție canadiene speră "să-i înfometeze sau să-i înghețe pe camionagii", potrivit The Defender.

"Să le iei motorina este o lovitură josnică pentru că este foarte frig în Ottawa și majoritatea acestor camionagii trăiesc în cabina mică a camionului lor, așa că au nevoie de motorină pentru a se încălzi. Deci, prin faptul că le ia motorina, Trudeau îi îngheață cu adevărat... Nu știu ce justificări legale au. Combustibilul nu este ilegal. Să-l vinzi, să-l deții, să-l ai, nu este ilegal", a declarat jurnalistul Ezra Levant, pentru Fox News.

Protestatarii se confruntă și  cu o rezistență puternică din partea poliției canadiene, care a facilitat raiduri armate împotriva protestatarilor, le-a furat proviziile și chiar a arestat organizatorii.
 

Între timp, Twitter a suspendat definitiv contul Freedom Convoy. Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru Newsweek

"Contul la care ați făcut referire a fost suspendat permanent pentru încălcarea regulilor Twitter privind evitarea interdicțiilor".

Săptămâna trecută, GoFundMe a confiscat milioane de fonduri care trebuiau să ajungă la protestatari, caz despre care a scris și ActiveNews aici.

Poliția din Ottawa a scris pe Twitter: "Orice persoană care încearcă să aducă sprijin material (motorină etc.) demonstranților ar putea fi arestată. Aplicarea legii este în curs de desfășurare".
 
 
Centrul de Justiție pentru Libertate Constituțională din Canada a avertizat că poliția din Ottawa ar încălca legea dacă ar încerca să intimideze persoanele care aduc alimente sau alte provizii camionagiilor care își exercită pașnic drepturile și libertățile prevăzute de Constituție.

Poliția a confiscat cel puțin o cisternă de combustibil și a arestat doi protestatari. "Orice alt loc în care s-au deplasat, îl atacăm cât mai repede posibil pentru a ne asigura că nu vor mai prinde rădăcini", a declarat șeful poliției din Ottawa, Peter Sloly.