ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta a afirmat luni seară despre OUG 13 că „dintr-o idee bună s-a ajuns la un dezastru” și consideră că au fost mai multe greșeli "și nu mai înțelege nimeni nimic", iar ce se întâmplă în România după 15 ianuarie este o nebunie.

„Da, cred că totul a fost o greșeală, adică nici nu mai știu ce să zic. (...) N-a înțeles nimeni nimic. Dintr-o idee bună și corectă s-a ajuns la un dezastru", a afirmat Ponta la România Tv, conform Agerpres.

Fostul premier a adăugat că în legătură cu OUG 13 au fost făcute mai multe greșeli, prima fiind lipsa de asumare a ordonanței în cauză.

„În primul rând, lipsa de asumare. Adică nu poți să dai pe Iordache, iertați-mă, nu crede nimeni, nu cred nici eu. Poate așa a fost, poate Iordache a stat singur și a scris ordonanțele, îmi cer iertare. Trebuia să fie domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu și cu domnul Grindeanu să spună ziua în amiaza mare: 'domne', de aia ne-au votat mulți oameni (...). Al doilea lucru: explică ce vrei să îndrepți. Eu am citit de multe ori acea ordonanță, după ce a fost publicată în presă, cum să vă spun, și dacă rămânea în vigoare, (...) nu se întâmpla mai nimic, (...) nu era o chestiune prin care să îndrepți o problemă reală. Și a treia chestie, dacă zici că e urgență, nu poate fi urgență în 10 zile, dacă nu-i urgență, las-o lege în Parlament. Dacă pui 10 zile, înseamnă că nu-i urgență. Nu există urgență de 10 zile, urgența e de azi", a indicat Ponta.