ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta îl susține pe Viktor Orban împotriva miliardarului George Soros. Ponta crede că inițiativa legislativă a vecinilor noștri privind închiderea universității finanțate de miliardarul de la Budapesta "e foarte bună și corectă”.

Mai mult, Ponta spune că și el susține închiderea instituțiilor de învățământ străine din țara noastră și că va depune un proiect de lege similar în Parlament.

 „Să nu săriți imediat indignați - opinia mea este că inițiativa legislativă a vecinilor noștri e foarte bună și corectă! Mă gândesc sa depun o inițiativă similară în Parlamentul României.

Update - e corectă critica lui "ma gandesc să ..." / așa că săptămâna viitoare vreau să lucrez la proiect și să îl depun", a scris Ponta pe Facebook.

Cea mai prestigioasă universitate deținută de George Soros la Budapesta, Central European University (CEU), ar putea fi închisă, după intrarea în vigoare unei modificări legislative a Guvernului Orban care vizează reguli noi pentru universitățile străine din Ungaria.
 
Noua lege trimisă recent către Parlament stipulează ca universitățile străine să aibă un campus atât în Budapesta, cât și în țara de origine. CEU nu operează însă decât în Ungaria