ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România este ca un cuptor încins - 47 de grade Celsius s-au resimțit, vineri, în București, deși Capitala nu a fost sub cod roșu. În vestul țării a fost mai rău decât în Sahara. Iar în această dimineață, la ora 8:00, erau deja aproape 30 de grade Celsius.

Pentru această zi este posibil să se ajungă la 42 de grade.

Azi, meteorologii vor decide dacă se impune o nouă avertizare a populației.

Oana Catrina, meteorolog ANM, a declarat că azi își menține valabilitatea avertizarea cod roșu ce vizează județele din partea de vest, nord-vest și sud-vest a țării, unde sunt așteptate valori termice între 39 de grade și 42 de grade.

„Valul de căldură a afectat partea de sud, de centru și de sud-est a Europei, unde frecvent valorile de temperatură au urcat până la 37 de grade și, pe arii restrânse, chiar au depășit 40 de grade Celsius. În România s-au depășit recorduri lunare de temperatură. Canicula se va menține în partea de sud până spre mijlocul săptămânii ce urmează. 

Analizăm materialele și luăm în calcul posibilitatea emiterii unei noi avertizări pentru săptămâna viitoare și pentru ziua de mâine, unde, în partea de sud valorile se mențin ridicate. VOm vedea dacă va fi cazul de un cod rușu. Dacă va fi emis, acesta va fi dat pentru arii restrânse. Începând de mâine, instabilitatea atmosferică se va accentua, începând cu partea de nord”, a spus meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie.