ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii din Republica Moldova, inclusiv șeful statului, prim-ministrul și președintele Parlamentului, nu au acordat atenție recepției organizate de Ambasada SUA la Chișinău cu ocazia Zilei independenței SUA, potrivit infotag.md.

Pentru prima dată în ultimii ani, la recepție nu a participat nici ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, care nu lipsea niciodată la evenimentul gazduit de Ambasada SUA. Mai mult decât atât, nu a fost prezent nici liderul Partidului Democrat, coordonatorul executiv al coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc.

 „Absența lor a fost atât de vizibilă, încât s-a creat impresia că este vorba despre un „boicot” ostentativ, o decizie asumată, evident coordonată și menită să transmită gazdelor un semnal” a a scris pe pagina sa de Facebook fostul viceministru al MAEIE, expertul Andrei Popov. El consideră că acest gest al autorităților moldovene reflectă nemulțumirea cu privire la faptul că SUA, la fel ca și Uniunea Europeană, insistă pe îndeplinirea pe deplin a recomandărilor Comisiei de la Veneția referitor la modificarea sistemului electoral.