ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul australian Anthony Albanese a cerut platformelor de socializare să elimine MEME-urile (poante grafice) care îl ironizează sau îl critică. 

Declarația șocantă vine pe fondul unei dispute în curs de desfășurare cu CEO-ul X, Elon Musk, cu privire la politicile sale de moderare a conținutului.
 
Albanese a declarat reporterilor că rețelele sociale trebuie să „facă ceea ce trebuie” și să cenzureze conținutul, cum ar fi „imagini false” care sunt „suprapuse pe alte persoane”. (adică, meme-uri).

Ulterior, fostul jucător din NBA Andrew Bogut - și compatriot australian - a distribuit un meme care îl înfățișa pe premierul Albanese drept Adolf Hitler.
 
Întorsătura hilară a evenimentelor a determinat utilizatorii de social media de pe X să ceară un concurs de meme-uri cu Albanese.