ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după ședința coaliției de guvernare, că nu este de acord cu impozitarea veniturilor BOR, precizând că demiterea lui Eugen Teodorovici ”este punctul meu de vedere”.

Tudose susține că nu este de acord cu impozitarea veniturilor Bisericii și l-a criticat pe Eugen Teodorovici că „s-a transformat în purtător de cuvânt”, după ce a făcut aceste afirmații, la un post de televiziune, informează Mediafax. Întrebat direct dacă este de acord cu impozitarea Bisericii Ortodoxe Române, Mihai Tudose a răspuns: ”Nu!”

„Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere”, a răspuns Mihai Tudose, întrebat despre oportunitatea impozitării veniturilor BOR. Totodată, el a explicat de ce l-a eliberat pe Eugen Teodorovici din funcția de consilier onorific.

„Dl. Teodorovici a fost colaboratorul meu și am crezut că putem colabora pe consultanță la ceea ce dumnealui se pricepe, pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa probabil că a înțeles greșit și s-a transformat într-un purtător de cuvânt, iar eu înțeleg ca ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales nefiind de acord cu cel puțin majoritatea dintre ele”, a mai spus premierul.

Zilele trecute, într-un interviu acordat Digi24, Eugen Teodorovici, fost ministru de finanțe și fost consilier onorific al premierului Tudose, a readus în prim-plan ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române.