ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


70% din cerealele exportate de Ucraina trec prin România, dezvăluie prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, care a ținut să aprecieze sprijinul primit de la București, potrivit Cotidianul.

„Cooperarea pe partea de logistică este deosebit de importantă, asigurăm coridor de transport pentru exportul Ucrainei. În prezent, 70% din cerealele noastre se exportă prin România. Astfel, Ucraina continuă să fie un garant al securității alimentare globale”, a spus prim-ministrul Ucrainei, în mesajul video transmis participanților la conferința internațională „Reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României”, organizată la Sinaia.

Oficialul ucrainean a mulțumit pentru susținerea integrării Ucrainei în Uniunea Europeană și s-a arătat încrezător că țara sa va face parte, în curând, din familia națiunilor europene.

„Avem speranțe cu privire la participarea României în reconstruirea economiei și infrastructurii Ucrainei. (…) Dușmanul a distrus sau a deteriorat peste 257.000 de obiective. Aceasta include școli, spitale și clădiri rezidențiale. Posibil 30% din teritoriul nostru este minat. Atacurile (…) au deteriorat 50% din rețeaua de electricitate. (…) Aceste cifre șocante ar putea să continue la nesfârșit. (…) De aceea, tot ce s-a distrus trebuie refăcut. Reconstrucția Ucrainei este prioritatea noastră principală. Se bazează pe principiul de a construi din nou mai bine”, a adăugat premierul ucrainean.