ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, că Executivul va emite, în aceeași zi, o Hotărâre de Guvern pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale pe data de 10 noiembrie, informează Mediafax.

„Astăzi (marți- n.r.) vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru președintele României, potrivit responsabilităților Guvernului privind organizarea în condiții cât mai bune a scrutinului electoral și asigurarea dreptului de vot al cetățenilor. Ulterior, vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, și anume votarea pe mai multe zile în secțiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21:00 și implementarea votului prin corespondență”, a declarat, marți, la începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu Buică, a declarat recent că a avut o discuție cu șefa Guvernului, din care a reieșit că primul tur al alegerilor prezidențiale se va desfășura duminică, 10 noiembrie, iar al doilea tur de scrutin, la două săptămâni distanță, duminică 24 noiembrie.