ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul canadian Justin Trudeau a fost lovit, fără a fi rănit, de pietrele aruncate de protestatarii anti-restricții în timpul campaniei electorale, după o vizită la o fabrică de bere, anunță BBC, citat de Știri pe Surse. Cu o săptămână în urmă, prim-ministrul a fost nevoit să anuleze un miting electoral, după protestele unei mulțimi furioase.

Trudeau a convocat alegeri la mijlocul lunii august pentru 20 septembrie, în speranța de a obține un guvern majoritar pentru partidul său. Campania sa a fost întreruptă de demonstrații împotriva restricțiilor și a vaccinării forțate cu serurile experimentale Covid. De remarcat că aceste manifestații sunt mai vechi și mai constante decât campania electorală, dar abia acum au ajuns la urechile premierului care a aprobat, în restul timpului, măsuri nepopulare, fără a asculta obiecțiile poporului.

Planurile d-lui Trudeau pentru mandatele (dispozițiile) de vaccinare obligatorie anti-Covid au devenit o temă-cheie în campania dinainte de alegerile din 20 septembrie.

În august, guvernul condus de Trudeau a anunțat că toți funcționarii publici trebuie să fie vaccinați până la sfârșitul lunii octombrie sau riscă să-și piardă locurile de muncă. O condiționare care încalcă dreptul la muncă și egalitatea de șanse, din punct de vedere constituțional, precum și Codul de la Nuremberg (care statuează că nici un tratament nu poate fi administrat fără consimțământul informat al pacientului), din punct de vedere medical.

Totodată, premierul canadian Trudeau a implementat, la fel ca președintele Macron în Franța, obligativitatea vaccinării pasagerilor curselor aeriene, ai vaselor de croazieră și ai trenurilor între provincii, adică excluderea celor nevaccinați de la aceste servicii publice.

Nu este de mirare că astfel de măsuri totalitare au trezit furia poporului, mai ales că statul nord-american are una dintre cele mai mari rate de vaccinare Covid din lume. După cum ActiveNews a aflat pe surse, vaccinarea în masă a determinat un fenomen ciudat: umplerea spitalelor cu pacienți vaccinați, suferinzi de pe urma reacțiilor adverse, într-o perioadă în care, în mod obișnuit, rata de ocupare a spitalelor ar trebui să fie cea mai scăzută din an.