ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația prezidențială a propus activități pentru elevi în acest an școlar, în perioada Școlii Altfel, deși aceasta a fost eliminată încă din noiembrie anul trecut, chiar de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu prin modificarea făcută în timpul vacanței forțate a elevilor, informează Edupedu.ro, citat Știripesurse.

„Propunem lărgirea componentei de activități legate de schimbări climatice și mediu în Școala Altfel, în anul școlar 2021- 2022” a declarat Alexandra Bocșe, consilier de stat la departamentul Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale.

La eveniment au fost prezenți atât președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, cât și ministrul Educației, dar, cu toate acestea, nimeni nu a sesizat greșeala comunicată de Administrația Prezidențială.

Înainte de a fi modificată structura anului școlar 2021-2022, varianta inițială prevedea ca Școala Altfel să se desfășoare în perioada 8-14 aprilie pentru toți elevii, doar că, în luna noiembrie a anului trecut, Sorin Cîmpeanu a eliminat din programă „Școala Altfel” prin modificarea făcută în timpul vacanței forțate a elevilor, informează Edupedu.ro.

„Compensarea se face printr-o săptămână din vacanță în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o a doua săptămână, renunțându-se la săptămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel, în cazul lor nu vor avea pierdere din vacanța de iarnă. Vom intra în vacanță în data de 23 decembrie, vom avea 10 zile de vacanță de sărbători, elevii de gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie, elevii din clasele 0-IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie”, spunea Cîmpeanu.