ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii maramureșeni au amendat cu 20.000 de lei un preot care a acceptat participarea mai multor oameni la slujbă, încălcând astfel prevederile ordonanței militare, a informat, sâmbătă, pe Facebook, Instituția Prefectului Județului Maramureș.

Potrivit sursei citate, polițiștii au întrerupt slujba și au început verificarea persoanelor prezente în biserică.

„Polițiștii maramureșeni care se aflau în misiune și efectuau activități de patrulare pe raza unei localități au constatat că în biserică se oficia o slujbă religioasă, unde au participat mai mulți cetățeni. Oameni legii au solicitat întreruperea slujbei religioase, iar preotul a fost sancționat contravențional cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanței militare. De asemenea, în lăcașul de cult au fost identificate alte 31 de persoane. Polițiștii efectuează verificările necesare pentru a stabili și identifica câte dintre acestea au avut atribuții pentru oficierea slujbei religioase, respectiv pentru Paști (pregătirea pâinii binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă și vin). urmând ca celelalte persoane, care au asistat la acest serviciu, să fie sancționate contravențional”, se precizează în anunțul postat pe Facebook.

Reamintim că participarea credincioșilor la slujbe a fost interzisă, în 21 martie 2020, prin ordonanța militară nr 2.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri, noua procedură prin care românii pot primi „Sfintele Paști” și Sfânta Lumină cu ocazia Învierii Domnului.