ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Chris Terheș, slujitor român al Bisericii Catolice din Statele Unite, comentează, într-o postare pe Facebook, înregistrările care aruncă în aer DNA și care o au ca protagonistă pe șefa instituției, Laura Codruța Kovesi. Comentariile preotului vin și după ce jurnalista Sorina Matei, o apărătoare a binomului SRI-DNA,  a acuzat, într- un text extrem de dur postat pe Facebook, că DNA minte când spune că înregistrările nu sunt reale.

„Vedeți mai jos ce scrie Sorina Matei. Ea știe din interior cum stă treaba, că doar dădea "pe surse" detalii din dosare înainte ca inculpații să afle ce e în ele. Clar că e o revoltă din interiorul DNA. S-au săturat și procurorii profesioniști din DNA să fie cârpele lui Kovesi. Vă dați seama dacă a ajuns Kovesi să își investigheze proprii procurori? Cam ce e acolo? Eu aștept să-i scoată în cătușe pe ușa din față și apoi să-i bage pe ușa din spate de la DNA, printre camerele de filmat. Păi ori face anticorupție, ori nu. DNA, să vină să se ia!”, a scris preotul Chris Terheș pe pagina de Facebook.
 
 
El a publicat și rechizitoriul făcut de Sorina Matei la adresa șefei DNA, jurnalista susținând că  Laura Codruța Kovesi a declanșat „o adevărată vânătoare de vrăjitoare chiar în interiorul instituției sale, șocând efectiv toată magistratura”.

„Înregistrările sunt reale fără niciun dubiu. Sunt zeci de procurori, martori care au participat la ședințe, care au auzit și au asistat la ceea ce s-a spus nu o dată, ci de mai multe ori.
Din păcate, DNA a ales să mintă în comunicate oficiale, inventând infracțiuni, și mai grav, șefa DNA a declanșat o adevărată vânătoare de vrăjitoare chiar în interiorul instituției sale, șocând efectiv toată magistratura.
Toți procurorii care au participat la ședințe, și sunt zeci, vor fi audiați chiar de DNA în speranța că se va afla cine a scurs înregistrările la presă.
Niciun moment nu se pune în discuție dacă ceea ce s-a spus acolo este grav că totuși zeci de procurori au auzit și asistat.
Ceea ce se întâmplă cu adevărat în DNA este foarte periculos, fără precedent din punct de vedere instituțional, a derapat depășind limitele suportabile și nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de mai mult timp.
O instituție ca DNA nu se poate conduce sub teroare manifestată sub cele mai incredibile forme.
Între corpul procurorilor profesioniști care țin la meseria lor și șefa DNA și apropiații slab profesional și executanți ai acesteia există de foarte mult timp o adevărată prăpastie ce nu cred că va fi depășită așa ușor. Îi desparte în primul rând ceva fundamental: știința de carte.
Semnalul de alarmă dat de procurorii DNA opiniei publice este foarte important și nu trebuie neglijat de absolut nimeni. Pentru că niciodată, în nicio țară, indiferent de cât de puternic vremelnic ai fi, nimeni n-a reușit să transforme tot adevărul în minciună și toată minciuna în adevăr.
Iar procurorii profesioniști din DNA sunt chiar oameni deștepți, curajoși și țin la profesia lor. Nu vor accepta ca toată lupta anticorupție să fie compromisă de minciună, falsuri, directive, pompierism și amatorism pentru că ei țin în primul rând la rigoare, lege și la adevărul judiciar probat”.