ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Chris Terheș, slujitor român al Bisericii Catolice din Statele Unite, lansează un atac dur la adresa președintelui Iohannis, în urma declarațiilor făcute de acesta la CSM. Preotul Terheș consideră că șeful statului confirmă o dată în plus că are o viziune stalinistă asupra justiției. Iar tăcerea magistraților prezenți la CSM, care nu au ripostat în niciun fel la afirmațiile lui Iohannis, arată că în România nu este democrație, ci securistocrație.

Președintele Iohannis confirmă încă o dată că are o viziunea stalinistă privind rolul justiției în societate. Conform acestei viziuni, având la bază filozofia marxista, justiția este o funcțiune a statului (a puterii executive de fapt) și nu o putere în stat care apără drepturile și libertățile cetățenilor. În alocuțiunea avută în fața noului CSM, acesta nu a spus absolut nici un cuvânt despre oameni, cetățeni, justițiabili, adică cei care își caută dreptatea în sala de judecată. S-a referit la justițiabili o singură dată, cu termenul de "nimeni", atunci când a pus ca "nimeni nu este mai presus de lege", a scris preotul Terheș pe Facebook.


În viziunea lui Iohannis rolul justitiei nu are de-a face cu cetățenii, ci cu statul, pe care să-l faca mai puternic.
"Nu se poate construi un stat puternic, național, fără o justiție independentă", a spus Iohannis.
"Un stat puternic este un stat cu instituții puternice, care colaborează, este ceea ce se numește colaborarea loială între instituțiile statului", a mai spus acesta.


Preotul Terheș își continuă raționamentul:
Așa cum spuneam mai sus, justiția în viziunea lui Iohannis este o "instituție" a statului, ca în comunism, și nu "o putere" în stat, așa cum scrie in Constituție și e în orice democrație.
Fostul președinte Băsescu a spus că a creat instituții nu doar puternice, ci foarte puternice. Atât de puternice că, dacă pun ochii pe un om, îl strivesc ca pe o gâză, lăsându-l fără nici o șansă".

Dar, continuă preotul Terheș, Iohannis vrea acum să facă și mai tari toate aceste instituții de foță și represiune, care au scăpat oricărui control.

"E interesant, apoi, cum Iohannis îi acuză și admonestează pe politicieni ca ar dori suprimarea independenței justiției. Trebuie să fii naiv să crezi că România mai este condusă de politicieni civili.
România este condusă de o putere paralelă (junta) nedemocratică care-l ține captiv și pe Iohannis.
Iohannis mai spune: "Stabilitatea și securitatea internă ale României sunt posibile numai într-un stat de drept și cu o justiție independentă."
Deci în viziunea lui Iohannis justiția este o problemă de "securitate națională", adica numai potrivita de a fi inclusa in campul tactic al serviciilor a caror principala menire este siguranta nationala.
Asa se explica si reactia directorului Eduard Hellvig, care a spus ca SRI ii urmareste pe magistrati sa se asigure ca nu au uitat ca servesc statul.
Ce propune Iohannis este tiranie, pe care o vrea instaurata prin justitie. Asa a facut Stalin.
 
Iata insa ce spune legea magistratilor despre rolul lor in societate:
"Magistratura este activitatea judiciară desfășurată de judecători în scopul înfăptuirii justiției și de procurori în scopul apărării intereselor generale ale societății, a ordinii de drept, precum și a drepturilor și libertăților cetățenilor." (Legea 303/2004, art. 1)
Iar atunci cand devin magistrati, acestia jura astfel: "Jur să respect Constituția și legile tarii, să apar drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fără părtinire. Așa să-mi ajute Dumnezeu!" (art. 34, alin. 1)
Asadar, un magistrat este chemat sa respecte Constitutia, legile, sa aparare drepturile si libertatile oamenilor, nu sa serveasca statul.
Discursul aberant a lui Iohannis din fața CSM, ținut în data de 6 ianuarie, în loc să stârnească critici din partea membrilor forului suprem al justiției desemnat sa "garanteze independența justiției", a fost primit cu tăcere, de majoritatea celor prezenți, și aprobare de președinta ICCJ (instituția prin care, zice Constituția, s-ar înfăptui justiția suprema).
Ce s-a intamplat azi în CSM este încă o dovadă că în România nu e democrație, ci securistocrație.
Iar în Securistan nu sunteți oameni, cu drepturi și libertăți, ci "nimeni" pe care organele de represiune ale statului se asigură că vă țin sub lege, în timp ce ele stau deasupra și vă supraveghează ori abuzează, a comentat părintele Terheș.