ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Biroului Electoral Municipal a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul București în legătură cu înregistrările de pe camerele de supraveghere de la Biroul Electoral al Sectorului 1 apărute presă.
 
Între timp, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 au făcut verificări și au decis deschiderea unui dosar penal, după difuzarea în presă a unor imagini de la BES 1 în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR - PLUS umblă la sacii cu voturi și procese verbale de la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei. Președintele BEM ar fi invocat infracțiunea de acces ilegal la camerele video ale BES1 și furnizarea lor către presă, potrivit unor surse citate de stiripesurse.ro.
 
Într-o intervenție TV, Clotilde Armand susține că a fost informată că acea cameră de luat vederi nu funcționa și cere să aibă acces la întreaga filmare. Candidata care încă nu stăpânește limba română a mai spus că o renumărare a voturilor este „ilogici”.
 
"Într-o țară normală domnul Tudorache și doamna Firea erau arestați deja. Dar niciodată nu e prea târziu", a scris Clotilde Armand pe Facebook.
 
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere anularea alegerilor din București, acuzând fraudarea acestora de către USR-PLUS și solicită demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.

"Noaptea ca hoții! Imagini șocante! Fraudă dovedita! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Și chiar iau saci și îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toata lumea în strada! Lucrurile nu pot rămâne așa! Trebuie informate toate organismele internaționale! Alegerile trebuie repetate!!", a scris, miercuri seară, pe Facebook, Gabriela Firea.