ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat miercuri că va veni în timpul apropiat cu o inițiativă legislativă privind interzicerea activității partidelor care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova, referindu-se la formațiunile prounioniste, relatează mass-media moldovene, între care portalul AllMoldova și postul public de televiziune de la Chișinău TRM.

Igor Dodon a făcut o declarație în acest sens într-o întâlnire cu reprezentanți ai presei. „Vom înregistra în toamnă o inițiativă a președintelui privind interzicerea prin lege a oricărui partid sau organizații obștești care pledează pentru lichidarea statalității”, fie că este vorba de partide care vor unirea cu România, fie de cele care vor alipirea la Rusia, a declarat Dodon, menționând că o prevedere similară ar exista și în legislația României.