ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că a promulgat Legea dării în plată. Tot joi legea va fi publicată în Monitorul Oficial. Proiectul va intra în vigoare la 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial, mai exact de la jumătatea lunii mai.

Iohannis a declarat la Palatul Cotroceni  că legea reexaminată de Parlament este în regulă. "Această lege a ajuns inițial la mine și am retrimis-o în Parlament cu câteva observații. La momentul respectiv, după părerea mea, legea nu a fost foarte bine elaborată. Parlamentul a luat în considerare aceste considerații, a modificat legea corespunzător și mi-a retrimis legea în forma nouă. Am apreciat faptul că Parlamentul a ținut cont de observațiile mele și consider că legea în forma în care a ajuns la promulgare este în regulă", a spus șeful statului, conform capital.ro.

În urmă cu două săptămâni, deputații au votat în plen, Legea privind darea în plată. Aceasta a fost adoptată cu 207 voturi pentru și un vot împotrivă. Băncile avertizaseră că în urma intrării în vigoare a acestei legi, cei mai afectați vor fi românii care vor dori să ia un credit pentru locuință diferit de Prima Casă, întrucât condițiile de creditare se vor înăspri.
 
Plafonul maxim pentru suma împrumutată de la bancă pentru achiziția locuinței este de 250.000 de euro, iar programul Prima Casă a fost eliminat din lege.

Legea se va aplica pentru cei care au luat creditul pentru achiziția unei locuințe sau a unui teren pe care să se construiască locuința, chiar și în cazul creditelor de nevoi personale cu ipotecă.

Legea se va aplica și persoanelor care se află în prezent în procedură de executare silită!