ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea de modificare a Legii referendumului, după ce a cerut reexaminarea ei în Parlament și a sesizat și Curtea Constituțională, însă CCR a respinsa ca inadmisibilă sesizarea președintelui, transmite news.ro.

Conform unui comunicat al Administrației prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.
 
Curtea Constituțională a respins, în 19 iunie, ca inadmisibilă, cu majoritate de voturi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis la Legea referendumului.

Camera Deputaților a adoptat Legea referendumului la sfârșitul lunii decembrie 2017, iar președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea acesteia.

În 4 aprilie, plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat Legea referendumului cu 195 de voturi "pentru”, 71 de voturi "împotrivă” și 6 abțineri, în forma inițială.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că atacarea la Curtea Constituțională a proiectului de modificare a Legii referendumului reprezintă o atitudine abuzivă din partea președintelui Klaus Iohannis, care blochează dorința românilor de a se exprima cu privire la subiectul revizurii Constituției prin redefinirea familiei.

Legea a fost contestată la CCR și de către PNL și USR, însă sesizarea a fost respinsă în 3 mai de Curtea Constituțională.