ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă seară că va decreta stare de urgență începând de săptămâna viitoare, potrivit Agerpres

„Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în așa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă (...) am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare”, a declarat președintele republicii, după ceremonia de depunere a jurământului de învestire în funcții de către membrii Guvernului Orban III. 
 
Argumentul dat de Klaus Iohannis pentru adoptarea unei astfel de măsuri este punerea la dispoziția Guvernului a tuturor instrumentelor necesare pentru gestionarea crizei provocate de Covid-19.

„În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În același fel, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat președintele republicii.