ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duterte, în vârstă de 76 de ani, a declarat că cei care refuză să se vaccineze anticovid vor fi arestați sau vor fi expulzați, transmite Reuters.

"Alegeți, vaccinați-vă sau voi pune să fiți închiși", a spus el. Vă spun că acele închisori ale poliției sunt murdare și urât mirositoare, iar poliția întârzie să le curețe. Acolo veți ajunge".

El a continuat prin a descrie epidemia de COVID din Filipine ca fiind o "criză" și o "urgență națională": "Dacă nu veți fi de acord să vă vaccinați, părăsiți Filipine. Mergeți în India dacă vreți sau undeva, în America", a adăugat el.

Filipine a vaccinat până în prezent doar 1,99% din populația sa. Avocatul pentru drepturile omului Edre Olalia și-a exprimat îngrijorarea că Duterte nu poate aresta persoane care nu au comis o infracțiune.

În Marea Britanie, Departamentul de Sănătate face ca vaccinurile împotriva coronavirusului să fie obligatorii pentru lucrătorii din domeniul îngrijirii care lucrează cu persoane vulnerabile și vârstnice. Conform planurilor elaborate de guvern, personalul va avea la dispoziție 16 săptămâni pentru a primi ambele doze de vaccin, potrivit rapoartelor, propuneri similare fiind luate în considerare pentru lucrătorii NHS.

Comentatorii au calificat în mare parte drept lipsită de etică ideea de vaccinare obligatorie pentru intrarea în restaurante, baruri sau evenimente de amploare. Dar guvernul a declarat că utilizarea pașapoartelor Covid pentru a călători în unele țări străine este inevitabilă.

Filipine a înregistrat alte 5.224 de cazuri în ultima perioadă de 24 de ore, cu un total de 1,364 milioane de infecții raportate până în prezent. Cifrele zilnice de decese COVID sunt mult mai mari decât cele din Marea Britanie - cu 128 înregistrate în ultimele 24 de ore.