ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a ieșit miercuri cu o primă reacție  în cazul ordinului de evacuare emis de ANAF pentru sediile Intact Media Group. Iohannis a declarat că abordarea ANAF este  una"heirupistă" și "nepotrivită", iar "libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative".

Klaus Iohannis a fost întrebat de un ziarist de la Antena 3 despre acțiunea ANAF în cazul Antenelor.  "Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabila".

De asemenea șeful statului a precizat că a constatat din discuții pe care le-a avut că există deschidere la factorii de decizie în acest caz.

"Am constatat din discuțiile pe care le-am avut că există deschidere la factorii de decizie și, cu siguranță, prin discuții așezate și calme, până la urmă se găsesc soluții convenabile", a conchis șeful statului.