ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul General al Municipiului București a votat, luni, aprobarea contractării de către Primăria Capitalei a unui împrumut din trezorerie în valoare de 248 milioane lei, care să asigure furnizarea agentului termic în condiții normale pe perioada iernii, se arată într-un comunicat al instituției.

Împrumutul, care are o dobânda ROBOR plus 3%, ar trebui achitat în maximum 20 de ani, scopul acestuia fiind finanțarea cheltuielilor curente pentru asigurarea căldurii în Capitală în sezonul rece 2015-2016.

Potrivit documentului aprobat de CGMB, datoria ar urma să fie asigurată integral din bugetul local al municipiului București.

Înaintea votului, unul dintre consilieri a semnalat că dobânda pentru acest împrumut este mai mare decât cea pe care ar percepe-o o bancă, însă primarul a explicat că împrumuturile de la trezoeria statului au dobândă fixă: "Știu că e mai scump, dar, atâta timp cât Guvernul ne-a dat posibilitatea să ne împrumutăm de la trezorerie prin Ministerul Finanțelor Publice, este singura variantă, nu că eu aș agreea din punct de vedere al dobânzii", a răspuns primarul interimar Ștefănel Dan Marin, citat de Mediafax.