ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orașul New York intenționează să concedieze aproximativ 4.000 de angajați municipali până la sfârșitul acestei săptămâni pentru că nu s-au vaccinat anticovid COVID, a relatat New York Times.
 
Între aceștia se află ofițeri de poliție, profesori și pompieri, transmite The Defender
 

Măsura vine chiar în momentul în care statul New York se pregătește să se alăture altor state și orașe din SUA pentru a ridica multe dintre restricțiile privind COVID-19, pe fondul unei scăderi puternice a infecțiilor legate de varianta Omicron.

Bill de Blasio, predecesorul lui Adams în funcția de primar, a ordonat în decembrie ca toți lucrătorii din sectorul public și privat din oraș să se vaccineze anticovid. Concedierea acelor lucrători care nu se conformează este una dintre cele mai dure politici de pandemie din țară.

Angajații au avut termen până astăzi să se conformeze, a relatat Times, iar cei aproximativ 3.000 care nu au prezentat până acum dovada vaccinării riscă să fie concediați în dacă nu au făcut-o încă.

"Trebuie să fim foarte clari - oamenii trebuie să fie vaccinați dacă sunt angajați ai orașului New York", a declarat Adams, un democrat care a preluat funcția în ianuarie, la o conferință de presă joi, potrivit Times.

Ca reacție, muncitorii municipali au organizat un protest împotriva mandatului de vaccinare la începutul acestei săptămâni, blocând un pod important din New York.

VIDEO AP: