ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul orașului Cluj, Emil Boc, a anunțat că urmează să inițieze procedura de înfrățire cu orașul Cernăuți, din nordul Bucovinei, dar și cu orașul Bottrop, din Germania.

„În urma întâlnirii cu oficialii din Bottrop (Germania) și Cernăuți (Ucraina), am convenit să demarăm procedurile de colaborare în vederea înfrățirii dintre orașele noastre”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook, după participarea la o conferință desfășurată la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Cluj-Napoca este înfrățit cu orașe Dijon (Franța), Nantes (Franța), Zagreb (Croația), Koln (Germania), Pecs (Ungaria), Columbia (Carolina de Sud, SUA), Be’er Sheva (Israel) , Zhengzhou (Republica Populară Chineză) , Suwon (Republica Coreea), Makati (Filipine), Chacao-Caracas (Venezuela), Sao Paulo (Brazilia), Korce (Albania), Provincia Parma (Italia), Rockford (Illinois, SUA), East Lansig (Michigan, SUA), Rotherham (Marea Britanie), Namur (Belgia), Viterbo (Italia) și Ningbo (Republica Populară Chineză).

Cernăuțiul este înfrățit cu orașele Suceava, Timișoara, Iași (România), Salt Lake City (Utah, SUA), Saskatoon (Canada), Konin (Polonia), Nazareth Illit (Israel), Klagenfurt (Austria) și Bălți (Republica Moldova).