ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Sucevei, Ion Lungu, condiționează de vaccinare accesul cetățenilor la zilele orașului, pe 24 iunie, în contextul eforturilor PNL de a accelera campania națională de vaccinare. Lungu nu vrea să le dea drepturi nici măcar persoanelor testate sau care și-au revenit din boală, arătându-se chiar mai absurd decât „certificatul Covid UE”, care va fi în vigoare începând din iunie și acordă drepturi tuturor celor 3 categorii, mai puțin oamenilor liberi și majoritari, care n-au avut nicio tangență cu virusul sau cu metodele oficiale de combatere a pandemiei (testarea sau vaccinarea).

Primarul Ion Lungu nu îi dorește în mijlocul mulțimii nici măcar pe cei prezintă un test PCR cu rezultat negativ sau pe cei care au trecut prin boală și s-au imunizat. Spațiile în care se vor desfășura evenimentele de ziua orașului vor fi îngrădite și supravegheate de polițiștii locali. Edilul spune că, prin acest șantaj, vrea să încurajeze vaccinarea. Dar românii, ca nație, sunt cunoscuți că devin circumspecți atunci când sunt presați de „autorități”. Așa că s-ar putea ca forțarea notei să nu ducă decât la o sărbătoare mai sărăcăcioasă în public și la un decont electoral ulterior, având în vedere că este periclitat cel mai vizibil eveniment al comunității.

„Problema pe ordinea de zi este vaccinarea, nu testarea sau cei care au fost bolnavi. Este păcat de Dumnezeu să nu folosim această oportunitate”, afirmă primarul Ion Lungu, citat de Antena3. Păcat de Dumnezeu este în primul rând să încalci cele zece porunci - să nu minți, să nu poftești la lucrul altuia (inclusiv corpul altuia) și chiar să nu ucizi, având în vedere că aproape 500 de români și-au aflat moartea în urma vaccinării, conform datelor oficiale.
 
Mai mult decât atât, prin discriminarea vindecaților și a testaților negativ și privilegierea doar a vaccinaților se duce de râpă PRETEXTUL SANITAR invocat pentru segregarea socială, având în vedere că un vindecat este mult mai apt decât un vaccinat să participe la viața comunității.

Hramul orașului Suceava se sărbătorește pe 24 iunie. Până atunci, „autoritățile” (a se citi: politrucii și acoliții guvernului) insistă ca tot mai mulți oameni să meargă să se vaccineze. Primarul Ion Lungu a postat pe pagina lui de Facebook mai multe îndemnuri la vaccinare, anunțând deschiderea unui centru de vaccinare în parcare la mall, făcând reclamă la „maratonul vaccinării” din acest weekend și filmându-se alături de premierul Florin Cîțu (cel care vrea să vaccineze 5 milioane de români până la 1 iunie) în inspecție la centrul de vaccinare din parcarea supermarketului. Cât de profesionist este din punct de vedere medical să muți în parcări și corturi o procedură care ar trebui efectuată la spital nu mai este nevoie să adăugăm.
 
Problema e că acest lucru ar trebui să le dea de gândit românilor dornici de vaccinare cu privire siguranța și integritatea propriului lor corp. Cât de „sigură și eficientă” e această campanie de înțepare? Cât preț real pun decidenții pe sănătatea noastră?