ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul și medicul comunei Cămârzana din județul Satu Mare refuză vaccinarea și nu îi îndeamnă pe oameni să se injecteze cu serurile experimentale Covid, relevă OficialMedia.com

Doctorița de familie din comună, Roxana Todică, nu a acceptat să joace rolul unui medic conformist și obedient politic față de campania de vaccinare a lui Cîțu și Gheorghiță. Fiind „o profesionistă desăvârșită, jos pălăria”, refuzul ei de a se lăsa injectată cu un ser experimental l-a pus pe gânduri și pe primar.

Decizia doctoriței este motivată de faptul că nu e legal să recomanzi nici un medicament unui pacient fără o consultație și o investigare prealabile. Actele medicale recomandate public - și nu individiual - sunt o aberație și uneori pot degenera în adevărate crime, din cauza reacțiilor adverse suferite de subiecții acestui experiment.

La 31 de ani, Florin Ionici a adunat deja două mandate la primărie și refuză categoric să se implice în campania de vaccinare: „Dacă autoritățile au de gând să-l folosească pentru a-i mobiliza pe cămârzeni să se vaccineze, și-au ales greșit omul”, scrie presasm.ro

Motivul: Florin Ionici nu are încredere în serurile experimentale Covid și nu vrea să răspundă dacă oamenii ar păți ceva grav în urma reacțiilor adverse, mai informează și pressone.ro

„Fiecare decide pentru el, eu pot decide doar în numele meu. Poa’ să vin de la MAI, de la MApN, același lucru îl voi spune: poftim, condu! Vă dau cheile de la Primărie, mă duc în concediu fără plată, rezolvați problema”, a tunat primarul din Cămârzana.

Medicul de familie Roxana Todică nu are încredere în serurile experimentale și insinuează că a-ți păsa de sănătate presupune inclusiv a lua în considerare riscurile inoculării ARN-ului mesager: 

„Mai aștept, deocamdată, și eu. Știți cum e, fiecare se teme pentru sănătatea lui”. Decizia ei e întemeiată, atâta vreme cât nu ai voie să recomanzi nici un antibiotic unui pacient fără o consultație și o investigare prealabile. Recomandarea publică - și nu individuală - a unor acte medicale precum vaccinarea nu sunt conforme cu deontologia profesională.