ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul Project Veritas, James O'Keefe, a apărut oficial într-o emisiune, pentru primul său interviu de la percheziția efectuată sâmbătă dimineață de FBI la domiciliul său, în cadrul unei anchete federale privind jurnalul dispărut al fiicei președintelui Biden, Ashley Biden, despre care a scris și ActiveNews aici

"M-am trezit cu un raid înainte de răsăritul soarelui", a declarat luni O'Keefe pentru Sean Hannity de la Fox News. "Se bătea la ușa mea, m-am dus la ușă să răspund și erau zece agenți FBI cu un berbec, lumini albe orbitoare, m-au întors, m-au încătușat și m-au aruncat pe hol. Eram parțial îmbrăcat în fața vecinilor mei. Mi-au confiscat telefonul. Mi-au percheziționat apartamentul. În telefonul meu se aflau multe dintre notele mele de reporter. Multe dintre sursele mele care nu aveau legătură cu acest reportaj și multe informații confidențiale ale donatorilor organizației noastre de știri." 

"Am auzit "procesul este pedeapsa". Nu am înțeles cu adevărat ce înseamnă asta până în acest weekend. Și Sean, nu i-aș dori acest lucru niciunui jurnalist", a spus O'Keefe, citat de FOX News. 
  

O'Keefe a spus că a fost "într-o stare de șoc" în timp ce agenții FBI au petrecut peste două ore percheziționându-i apartamentul, spunându-i lui Hannity că i-au luat două dintre iPhone-urile sale.  

Paul Calli, avocatul lui O'Keefe, a comentat situația legată de jurnalul lui Ashley Biden, spunându-i lui Hannity că Project Veritas a plătit bani celor care au dat ponturi și care au obținut jurnalul pentru "dreptul de a publica materialul", lucru pe care publicația de știri de gherilă nu l-a făcut niciodată, iar ulterior a predat materialul "forțelor de ordine locale".

Calli a respins, de asemenea, ideea că jurnalul a fost "furat", spunându-i lui Hannity că "nimeni nu știe dacă acesta este cazul". 

"Acesta este un atac asupra Primului Amendament din partea Departamentului de Justiție", a spus O'Keefe. "Fac apel la toți jurnaliștii să ia atitudine împotriva acestui lucru. O sursă vine la noi cu o informație, nici măcar nu am decis să o publicăm. Dacă îmi pot face asta mie, dacă pot face asta acestui jurnalist și îmi pot percheziționa casa și îmi iau notițele de reporter, o vor face oricărui jurnalist. Este vorba despre ceva foarte fundamental în această țară. Nu știu în ce direcție se îndreaptă această țară. Dar jurnaliștii de pretutindeni trebuie să se ridice pentru că nu am încălcat nicio lege aici. Dacă mie îmi pot face asta, o vor face oricui."

Percheziția la locuința lui O'Keefe a avut loc la doar câteva zile după ce au fost efectuate percheziții la doi asociați ai Project Veritas. 

Ancheta, care este condusă tot de Districtul Sudic din New York, se referă la un jurnal "furat" aparținând lui Ashley Biden, care a dispărut cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 2020 și a fost publicat integral, în facsimil, de publicația americană conservatoare National File. Jurnalul relevă abuzuri de natură sexuală comise de actualul președinte al Statelor Unite asupra fiice sale.

O'Keefe a susținut într-o declarație video publicată vineri că "la mai puțin de o oră" de la percheziția FBI la domiciliul unui reporter al Project Veritas, The New York Times l-a contactat pe acesta pentru a face comentarii. 

"Nu știm cum a aflat New York Times despre executarea unui mandat de percheziție la domiciliul reporterului nostru sau despre obiectul mandatului de percheziție, întrucât o anchetă a marelui juriu este secretă", a declarat O'Keefe. "FBI a luat materiale ale actualilor și foștilor jurnaliști de la Project Veritas, în ciuda faptului că echipa noastră juridică a contactat anterior Departamentul de Justiție și a transmis în mod voluntar fapte inatacabile care demonstrează lipsa de implicare a Project Veritas în activități criminale și sau intenții criminale."

"Eforturile noastre au fost rezultatul unui jurnalism etic responsabil și nu avem nicio îndoială că Project Veritas a acționat corect la fiecare pas", a afirmat O'Keefe. 

Fondatorul Project Veritas a explicat apoi că "informatori" au abordat grupul său la sfârșitul anului trecut, susținând că au în posesia jurnalului lui Ashley Biden, care conținea "acuzații explozive" despre tatăl ei, pe atunci candidat democrat, și că jurnalul ar fi fost abandonat într-o cameră în care a stat și după care au stat. 

"Informatorii", pe care O'Keefe a declarat că nu i-a întâlnit niciodată înainte, se pare că negociau cu instituții media pentru a vinde jurnalul lui Biden și că, în cele din urmă, Project Veritas nu a publicat conținutul cărții deoarece grupul său nu a putut verifica în mod independent autenticitatea acesteia. 

Gregg Jarrett, analistul juridic al Fox News a afirmat categoric:
 
Jurnaliștii Project Veritas „sunt o organizație de știri și ar trebui să fie tratați ca atare. Ziariștii Project Veritas au făcut ceea ce trebuia. Nu au publicat acest lucru [jurnalul lui Ashley Biden] pentru că nu au putut verifica autenticitatea documentelor. Ceea ce este atât de derutant în această situație este de ce naiba sunt federalii implicați în această chestiune? Să presupunem că este vorba de un furt sau o spargere. Nu este o infracțiune federală. Aici, aceasta ar fi o infracțiune de stat. Există un conflict de interese uriaș, care, conform reglementărilor federale, impune ca federalii să se recuze, deoarece este vorba de fiica lui Joe Biden. El este șeful Departamentului de Justiție și al FBI. Un jurnalist nu poate fi urmărit penal pentru publicarea unui material furat decât dacă jurnalistul însuși este implicat în furt. Nu există niciun indiciu în acest sens", a declarat analistul despre incident.
VIDEO: