ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie japoneză în vârstă de peste 60 de ani a murit de hemoragie cerebrală la trei zile după ce i-a fost administrat vaccinul Covid experimental dezvoltat de Pfizer pe bază de ARN mesager, a anunțat marți Ministerul nipon Sănătății, care neagă existența unei legături între vaccinare și deces, potrivit agenției Reuters, citate de Știri pe Surse

Femeia a fost vaccinată vineri și a suferit o hemoragie cerebrală trei zile mai târziu, adică luni, potrivit ministerului. Aceasta este prima moarte raportată de Japonia în urma unei vaccinări Covid, potrivit Agerpres.

„Hemoragia cerebrală, suspectată ca fiind cauza, este relativ frecventă în rândul persoanelor între 40 și 60 de ani și în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să fie o legătură între hemoragii cerebrale și vaccinul anti-coronavirus. (...) Poate fi un caz întâmplător, dar este necesar să se adune mai multe informații și să se facă o evaluare în viitoarele grupuri de lucru”, este părerea ministerului japonez al Sănătății, care îl citează pe Tomohiro Morio, medic consilier al guvernului. Făcând parte din același aparat de stat, opinia lui nu poate fi considerată independentă și imparțială.

Reprezentanții Pfizer din Japonia nu au oferit comentarii presei în urma decesului femeii vaccinate. Pfizer a declarat în noiembrie că eficacitatea vaccinului este consistentă în rândul grupurilor de vârstă și etnice și că nu există efecte secundare majore. De la începerea campaniei de vaccinare în decembrie 2020 - ianuarie 2021 în majoritatea țărilor din lumea civilizată, efecte secundare grave și sute de decese au început să apară în urma vaccinării, însă atât Pfizer, cât și autoritățile guvernamentale neagă orice legătură între vaccinare și incidentele medicale grave înregistrate la scurt timp după aceasta. Recomandarea a fost ca doar persoanele cu afecțiuni grave de sănătate să consulte mai întâi medicul, restul lumii fiind considerată aptă pentru vaccinare.

Japonia este ultimul membru al Grupului celor șapte țări puternic industrializate (G7) care a început campania de vaccinare, la 17 februarie 2021, după ce a aprobat oficial vaccinul Pfizer luna trecută, acesta fiind primul ser anti-Covid care a primit aprobare pe piața japoneză. Între timp, au fost livrate către Tokyo trei transporturi ale produsului dezvoltat de Pfizer și BioNTech.