ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Calitatea de stat membru NATO a Turciei ar putea fi în pericol dacă Ankara abandonează principiile democratice și statul de drept și trece la reprimare în urma loviturii de stat eșuate, a avertizat secretarul de Stat american John Kerry, potrivit The Washington Post citat de news.ro.

"NATO are o cerință în ceea ce privește democrația", a declarat Kerry pentru presă, după ce Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă și de Securitate Federica Mogherini a avertizat la rândul ei Turcia cu privire la o eventuală executare a puciștilor. Mogherini a subliniat că țările în care există pedeapsa cu moartea nu pot adera la Uniunea Europeană, în contextul în care Turcia caută să reintroducă pedeapsa capitală, arată news.ro.

Statele europene se tem și de un posibil nou val de refugiați, de această dată din Turcia, care să solicite azil politic susținând că se simt amenințați sau persecutați din cauza legăturilor cu tabăra puciștilor.