ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transilvania deține cheia salvării planetei, societatea fiind vinovată că a exploatat mediul înconjurător fără a pune nimic înapoi în natură. Sunt cuvintele Prinţului Charles, care, într-un interviu pentru BBC 4, ce va fi difuzat pe 8 august, a vorbit despre "vechile tipare de viață" din Transilvania, oferind ca exemplu cositul fânului și oamenii care dețin animale.

"Timp de sute de ani, am dat natura la o parte și am exploatat, am luat, dar nu am pus nimic înapoi. Și ne imaginăm, cumva, că suntem separați de natură, că doar există altundeva, că o poți exploata", a spus prințul Charles, care deţine mai multe proprietăţi în Transilvania.

Moştenitorul coroanei regale a Marii Britanii a vorbit despre biodiversitate și comunitățile rurale, spunând că "trebuie acordată o valoare economică bogățiilor oferite de natură", conform The Mirror.

Prinţul Charles a mai spus că vrea să conserve mediul nu doar pentru nepoții săi ci și pentru cei ai altor oameni şi că biodiversitatea ar trebui să stea în centrul agriculturii.

Pentru Prinţul Charles, "micul fermier, micul proprietar este absolut crucial pentru menținerea siguranței alimentare. Nu poate fi totul făcut de către corporații gigantice. Unele dintre ele încearcă, însă multe dintre ele nu sunt interesate de biodiversitate sau cultura sau comunitățile rurale".

Moştenitorul tronului Marii Britanii a cumpărat și renovat proprietăți în Transilvania, după ce s-a îndrăgostit de această regiune, în urmă cu 20 de ani.