ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Văduva unui bărbat care a murit după ce a fost tratat pentru COVID-19 cu remdesivir și un bărbat care susține că a fost vătămat de acest medicament au dat în judecată, săptămâna trecută, producătorul medicamentului, Gilead Sciences, potrivit The Defender.

Reclamanții susțin că Giliead s-a angajat în publicitate falsă și promovare înșelătoare și nu a avertizat cu privire la posibilele efecte adverse.

Plângerea a citat o multitudine de documente, declarații publice și comunicate de presă, ca dovadă că Gilead a demonstrat "un tipar de minimizare sau de omitere totală a pericolelor clinice experimentate de pacienți în urma utilizării remdesivirului, subliniind în schimb presupusele sale beneficii, siguranță și eficacitate".

Comercializarea remdesivirului de către Gilead "a denaturat și/sau a omis adevăratul conținut și natura medicamentului", se afirmă în proces, adăugând:

"Publicitatea pârâtului conform căreia remdesivirul este un tratament SIGUR ȘI EFICIENT pentru COVID-19 este falsă și înșelătoare pentru un consumator rezonabil, inclusiv pentru reclamanți, deoarece pârâtul știa sau ar fi trebuit să știe, pe baza studiilor și datelor anterioare despre remdesivir, că acesta nu este sigur și că prezintă un risc ridicat de efecte adverse grave și de deces pentru reclamanți și pentru grupul de reclamanți."

Acțiunea în justiție susține, de asemenea, că Gilead nu a dezvăluit riscul de leziuni renale pe care îl prezintă medicamentul.