ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Felix Bănilă a declarat că analiza ADN privind cazul Luizei, pe care o vor efectua specialiștii FBI, nu a mai fost folosită ca probă până în prezent de DIICOT, subliniind că este o șansă care trebuie exploatată. Procurorul șef al DIICOT a mai precizat că în ancheta de la Caracal este posibil să se fi făcut greșeli.
 
Șeful DIICOT, Felix Bănilă, admite că în ancheta Caracal s-au făcut greșeli de aceea au fost dispuse controale la parchetele din țară, subliniind că nu poate oferi detalii cu privire la modul în care a fost instrumentat dosarul deoarece „nu putem transforma cauzele penale în reality show-uri”.

„Eu admit că este posibil, în această anchetă,încă de la început și până în prezent, să fi făcut și greșeli. Datorită acestor chestiuni, în momentul actual sunt mai multe controale în derulare. Atât eu, în calitate de procuror-șef DIICOT, cât și procurorul general al PÎCCJ, Secția de procurori a CSM, am dispus controale cu privire la mai multe aspecte, tematice și pentru situații deosebite. Aceste controale sunt în derulare, de aceea nu pot să comentez nimic până la momentul finalizării”, a declarat șeful DIICOT, la Antena3.
 
Șeful DIICOT a atras atenția că anchetatorii vor profita de toate opțiunile pentru a afla adevărul.

„Nu vom neglija nicio șansă care s-ar putea ivi pentru a afla adevărul, pentru a stabili, în limitele competenței legale, adevărul. Este o șansă și, fiind o șansă noi suntem obligați să o valorificăm și pe acesta. Nu vom precupeți niciun efort pentru a stabilit cu certitudine și în limitele competențelor legale adevărul”, a mai spus Felix Bănilă.