ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Renumitul profesor Leon Zăgrean de la UMF București a fost destituit din funcția de șef al catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe Fundamentale pentru că a anunțat ofensiva împotriva pandemiei politice, scrie Ziarul Național.

Profesorul spunea într-o dezbatere organizată de Academia de Științe Medicale faptul că: ”Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință”, arătând, de asemenea, că masca de protecție este doar un instrument al fricii, care s-a dovedit inutilă din punct de vedere medical.

Profesorul a fost ulterior anchetat de Comisia de etică a universității și destituit. Mai multe detalii aflăm chiar de el:

„Pornind de la articolul apărut în ziarul Național, care mie mi s-a părut absolut rezonabil, site-ul newsweek.ro a publicat un material foarte denigrator la adresa mea, care a răstălmăcit lucrurile, iar Comisia de etică și deontologie a UMF Carol Davila București s-a autosesizat și mi-a cerut să dau lămuriri asupra acestor aspecte. Apoi conducerea universității m-a destituit din funcția de șef de disciplină. Destituirea s-a făcut într-un mod total ilegal și au numit pe altcineva, deși conform regulamentelor universității, numirea șefilor de discipline se face în urma alegerilor. Astăzi (n.r. ieri) avem ședința de Senat și și am cerut rectorului să analizeze această situație, pentru că eu nu pot să accept aceste modificări ilegale, aceste mișculații. Mă voi adresa chiar și justiției, dacă va fi nevoie. Au încercat să mă șantajeze cu prelungirea activității didactice, peste vârsta de pensionare, care a fost aprobată de Senatul universității în primăvară. Le-am spus că pot ieși la pensie, nu am o problemă cu acest lucru, dar nu vreau să-mi termin cariera ieșind pe ușa din spate”.

”De-a lungul timpului, am primit mai multe solicitări de a interveni în cazul studenților, dar eu nu am făcut și nu fac compromisuri. Numărul de analfabeți funcționali este foarte mare. Din păcate, în medicină acest lucru este foarte periculos, dar, probabil, asta se dorește. Nivelul studenților la medicină este foarte scăzut, sunt oameni care nu știu fiziologie nici cât știți dvs, adică lucruri elementare, cu debitul cardiac, frecvența cardiacă, sunt total paraleli”, a declarat profesorul Zăgrean.